Hvordan legge til annonser?

feb 28, 2015 by

[Du kan finne en nedlastbar versjon av denne posten Her]

Her følger en grunnleggende innføring. Det er ikke nødvendig å følge denne 100% mhp hvor mange bilder og tekst etc. Det eneste som er et krav er å sette «Kategori». Dette vil sikre at denne posten havner på rett sted i menyvalget under «Annonser». Når katten er solgt går man inn og redigerer denne posten og fjerner kategoriene igjen slik at den ikke dukker opp som «Til Salgs».

figure_1_gategories

Når du er inne lager du en ny post ved å klikke på «Posts» og «Add New». Husk å klikke på «Kattunger til salgs» under «Categories» til høyre. IKKE sett kryss i «Salgsboden» – denne er til annet bruk. Lag en grei tittel som kort beskriver katten(e) – type, dato, oppdretter, etc. Men ikke lag den for lang. Beskrivelsen og all relevant info skal inn i selve posten i det store hvite feltet under tittel.

Ny post

Ny post

Så må du gå på «Visibility:Public» og klikke på «edit».

figure_2_visibility_sticky

Da skal du se dette:

figure_2_visibility_sticky_2

Her setter du kryss på «Stick this post to the front page».

For å legge til bilde klikker du på «Add Media».

figure_3_add_media_1

 

Her klikker du på «Select Files» for å finne frem den filen du vil laste opp. Du kan alternativt dra-og-slippe et bilde fra Windows Utforsker eller Skrivebord på datamaskina og rett inn på «Drop files anywhere to upload». Når filene er lastet opp vil «Media Library» åpnes med dine opplastede filer valgt.

figure_4_add_media_2

 

Du bør legge til noe informasjon på bildet før du klikker på «Insert into post».

figure_5_add_media_3

Så kan du velge hvordan dette bildet skal legges til. Skal det være plassert til høyre, venstre eller midt på siden? Det velger du med «Alignment».

I «Link To» lar du det stå «Media File»

Så kan du endre størrelse på bildet. Dvs du endrer bare hvordan bildet forstørres/forminskes når det vises i posten. Selve bildet forblir like stort som det opprinnelig er. Dette kan du endre senere hvis du angrer på valget. Litt avhengig av hvor stort bildet er finner du noen valg i «Size». Vi anbefaler ikke du velger noe som er større enn 400X400. Men litt slingringsmonn er det. Selv om bildet blir «litt for lite» her i posten kan de som ser på posten klikke på det og da vil det åpne seg i original størrelse i et nytt vindu.

figure_6_add_media_4

Hvis du har valgt mer enn 1 bilde må du gjøre dette for alle bildene før du klikker «Insert into post». Da kikker du på bildet du vil legge til info om og når du er ferdig dobbeltsjekker du at de bildene du ønsker skal inn i posten har et «V» merke i høyre hjørne.

figure_7_add_media_5

Her er det 2 «valgte» bilder. Det med blå ramme er det som er aktivt og klar for redigering av informasjon på høyre side

figure_8_add_media_6

Når du er klar klikker du på «Insert into post»

figure_9_add_media_7

figure_9_finished_post_1

Hvis du ønsker å endre på noe av det du skrev eller plassering så klikker du på bildet slik at du får en liten meny med noen «knapper» over bildet.

figure_10_edit_finished_post_1

Da kan du klikke på knappen med en blyant for å endre informasjon. Du kan holde musepekeren over knappene så vil det komme en liten hjelpetekst for hva knappen gjør.

figure_11_edit_finished_post_2

Til slutt skal du helt nederst til høyre klikke på «Set Featured Image».

figure_9_featured_image_1

Da vil du igjen komme til det vinduet hvor du kan velge de bildene du har lastet opp. Velg ett av disse som skal vises på forsiden sammen med annonsen. Det er lurt å ta et bilde som ikke allerede ligger i posten da dette Featured Image havner øverst i posten automatisk..

figure_9_featured_image_2

 

Når du er ferdig og klar for å publisere så klikker du på «Publish».

figure_12_edit_finished_post_3

Du vil da havne tilbake i en oversikt over dine poster.

figure_13_edit_finished_post_4

 

Her kan du klikke på «View» for den aktuelle posten for å se den. Eller du kan klikke på «Edit» for å redigere den mer. Du må alltid klikke «Publish» hvis du redigerer en post. Eller blir den ikke oppdatert.

Når Katten er solgt må du gå inn i posten og fjerne kryssene på «Categories»

Denne ferdige demo-posten kan du se på her

PS: Den har ikke riktig kategori for å unngå at den dukker opp i «Annonser» og på forsiden.

Lykke Til!!

Related Posts

Tags

Share This