Å tenke på når du adopterer en birma

HVA DU BØR TENKE PÅ NÅR DU ADOPTERER EN BIRMA

Birma i nød (2011)

 

Vi på NBV har utarbeidet retningslinjer for at enklest mulig få adoptert birmaer som kommer til oss for omplassering.

 

NBV hjelper alle birmaer i nød uansett årsak. Dette betyr at vi får inn alle typer av katter, i alle aldrer. Både tidligere innekatter og utekatter. Både ynger og eldre katter.

 

Katter har som oss mennesker ulike personligheter. Det tar litt tid for det nye familiemedlemmet har blitt vant med den nye situasjonen og oss. Det tar også tid for oss og bli vant med det nye familiemedlemmet. Det er ikke uvanlig at det tar uker eller kanskje måneder for at ting faller på plass. Ha tålmodighet!

 

Vi har prøvd å lage en liten oversikt for å illustrere hva det innebærer av ansvar og utfordringer når man adopterer en birma. De fleste birmaer som kommer inn til oss er ikke kattunger men har tilbragt noen år av sitt liv i et tidligere miljø. At overta en birma fra Birma i Nød innebærer et stort ansvar og noen form av arbeid. Birmaen er en fantastisk katt og vi er sikker på at du vil syns det samme som oss når du har fått erfaring av dette.

 

Det er ikke alle som lar sin birma gå ute. Hvis birmaen er vant med å gå ut fra tidligere av bør man ikke la den gå ut før etter 1 måned og ha god oversikt før man er sikker på at den ikke forsvinner. Hvis man har en katt fra tidligere tilkommer det andre ting å tenke på. Ta kontakt med noen i styret om du vil ha mer innspill før du tar hjem en birma.

 Fig