Påmelding til katteutstilling

Steg 1 – Du må tilhøre en rasekatteklubb

For å kunne stille ut katten din, må du være medlem av en rasekattklubb. I Norge finnes mange lokale klubber å velge mellom. Klubben kan være tilsluttet enten NRR (Norske Rasekattklubbers Riksforbund) eller være en såkalt «independent-klubb».

Din katt må ha stamtavle 1 for å kunne stilles ut. Det er kun i Norge man praktiserer 2 ulike former for stamtavle. Hvis din katt har en stamtalve 2, så er den ikke kvalifisert for utstilling.

Klikk her for å se hvilke klubber som tilhører NRR

 

Steg 2 – Påmelding

På NRR sine sider finner du alle utstillinger som er planlagt i de nordiske land. Du finner også innbydelser til utstilling på de ulike rasekattklubbers egne hjemmesider. Påmelding skjer via din egne klubb som så sender papirer videre til klubben som arrangerer utstillingen. Ta kontakt med utstillingssekretæren i din klubb hvis du har spørsmål.

Påmelding skjer alltid i god tid. Det er satt frister for påmeldingen. Dette er bl.a. på grund av at kataloger skal trykkes opp. Det finnes som regel ingen mulighet å melde seg på etter at fristen for påmelding har gått ut.

Her finner du en oversikt over utstillinger i Norge:  Utstillinger (NRR)

  

Steg 3 – Katten må være vaksinert og ved god helse

Din katt må alltid ha gjeldende vaksine. På hver utstilling må din katt gjennomgå en veterinærkontroll. Du må vise frem både vaksinekort og stamtavle. Påmeldingsbeviset, som viser at du er påmeldt og har betalt, blir deretter stemplet og du blir slipt inn i utstillingshallen. Viser din katt symtomer på at den er syk kan du riskere å måtte dra hjem. Hvis du sitter på med noen og din katt er i lag med andre katter som ikke får lov til å komme inn på utstillingen blir du også nødt til å dra hjem da din katt riskerer å være smittet. Veterinærene vurderer kattens helse og har plikt å ikke slippe inn syke katter på en utstilling. Dette gjørs med hensyn til smittefaren blandt alle katter på utstillingen. Det er derfor lurt å sjekke at katten virker frisk før du drar på utstillingen.

Planlegger du å stille ut utenfor Norge eller Sverige, må du være obs på krav til rabies-vaksine og id-merking. Finn ut i god tid hva som gjelder for det landet du skal stille ut slik at du ikke får noen ovverraskelser den dagen du står på flyplassen.

NRRs Vaksinasjonsregler

 

Hva skjer på en utstilling

 1. Innsjekking!

Når du har gjennomgått veterinærkontrollen så skal du sjekke inn. Det er alltid satt en tidsfrist for innsjekking og dette er viktig å huske på. Hvis du ikke sjekker inn så blir du registrert som «absent». Dette betyr som regel at du ikke får være med å konkurrere enda du er tilstede. Derfor er det viktig å hukser på å sjekke inn.

2. Burpynt

Du blir tildelt et bur der katten/kattene dine skal sitte. Det er et krav at buret skal «pyntes». Dette innebærer at du må dekke alle sider med stoff, som du enten syr i egen regi eller som du kan kjøpe av noen som selger. Stoffet som man dekker buret med kalles for burpynt.

Under fanen for burpynt kan du lese mer om hvordan man selv syr burpynt eller hvor man får kjøpt burpynt.